Waar moet je als catering op letten?

Niet iedereen kan zomaar een catering runnen. Buiten dat het namelijk om het eten draait, moet je ook nog aan een heleboel andere zaken denken die erg belangrijk zijn. Dit kan je als bedrijf zijnde enorm helpen in het vinden en vooral behouden van klanten. Hier een aantal voorbeelden. 

 

Professionaliteit

Je moet goed met de mensen op kunnen gaan en ze te woord staan. Het draait dus om zoveel meer dan alleen lekkere hapjes maken en dat is al lastig zat. Als je als catering wordt ingehuurd, wordt er toch wel het één en ander van je verwacht. Vaak wordt er namelijk ook gevraagd om te bedienen dan moet een klant er wel zeker van overtuigd zijn dat dit goed gaat. Veel komt ook over de jaren heen met ervaring opdoen, maar wees er dus wel van op de hoogte. Een professionele houding kan je al erg ver brengen en mensen zullen je dan zeker blijven herkennen voor in de toekomst. Voor catering in Nieuwegein klik hier. 

 

Diversiteit

Vooral in Nederland zijn er ontzettend veel verschillende soorten keukens. Nu hoef je niet gespecialiseerd te zijn in alles, maar kennis kan nooit kwaad. het kan namelijk wel voorkomen dat je een keer een aanvraag krijgt waar je niet zo goed in bent of weinig van af weet. Dan is het aan jou om eraan te werken of te zeggen dat je het helaas niet kunt doen. Laat van te voren goed weten waar de expertise precies ligt en wat je dus voor iemand kunt betekenen. Divers zijn, kan ook meerdere betekenissen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de diversiteit in personeel. Een ouder persoon kan heel veel kennis en vering hebben, maar een wat jonger iemand kan weer zorgen voor een frisse blik en nieuwe ideeën.  

 

Reviews

Het kan voor mensen soms lastig zijn om te geloven in jou kunnen. Zeker als ze nog helemaal niets van je hebben geproefd. Wat dan heel goed helpen, zijn reviews. Dit zijn eigenlijk een soort van recensies over het eten. Het kan fijn en handig zijn voor mensen als ze zien wat de mening is van andere. Er zijn ook genoeg mensen die een review willen achterlaten. Je kunt het achteraf gewoon vragen en zien wie hier open voor staan. Het kan over vanalles gaan. Het eten, maar dus ook de professionaliteit of flexibiliteit. Alles kan je verder helpen in het vinden van nieuwe klanten en zo een naam op te bouwen. 

 

Vergelijkbaar zijn

Niemand zit te wachten op een catering dat twee keer zo duur is als iets anders wat er al is. Doe daarom goed onderzoek naar de in dit geval de caterings die er al zijn en wat jij hieraan kunt toevoegen. Probeer het een beetje geleidelijk op te laten lopen. Als je eenmaal in de positie zit om de prijzen te verhogen, kun je dat altijd nog doen. Het is eerst belangrijk dat je überhaupt het werk krijgt. Op een gegeven moment hebben mensen het er wel voor over en al helemaal als ze weten wat voor kwaliteit je levert. Dan maakt het een stuk minder uit en willen mensen er vast wel iets meer voor betalen. 



Dit zijn dus een aantal zaken die je goed in je achterhoofd moet houden. Ze kunnen er zeker voor zorgen dat je de volgende grote stappen gaat maken en een succesvolle catering kunt runnen.